Pàgina d'inici » Dietari » Els llestos

Els llestos

¿De què em serveix estar al corrent de tantes coses o, si més no, de pensar-m’ho? Segurament de res. Saber és difícil, però potser encara resulta més difícil ignorar, deia Tòfol Serra. S’ha mort Fidel Castro, d’acord. S’ha mort al llit i després d’haver fet en vida tot allò que representa que havia vingut fer-hi. Missió complerta, doncs. Que Déu l’hagi perdonat i poca cosa més. Em sembla que no hauria suportat ser un dels súbdits seus. Era informativa, en tot cas, aquesta que vivim i en què potser l’art suprem sigui la ignorància de tantes notícies, i esdevenir ignorants voluntaris, ocultadors de sabers, contra els quals sembla ben bé que els llestos, aquests que aparentment tot ho saben, sempre al corrent de tot el que passa i del pa que s’hi dóna, arreu del món, tinguin declarada la guerra, no ens preguessin la cartera. M’és igual. Deixin-me estar. De vegades, en dies com el d’avui mateix, el que voldria és no saber res. M’ho estimaria més.

2 thoughts on “Els llestos

  1. Totalment d’acord en aquesta hipòtesi sobre la teoria de l’art suprem i la relació que té amb la ignorància, i, crec també, amb la profilaxi davant la inutilitat a seques (embotiment de la sensibilitat, atròfia del lògic pensar, cultiu d’esquemes tuitaires i embrutiment general -caricaturització- dels circuits neuronals) de tanta “informació” acumulada, que, fet i fet, no canvia res, a part del creixent soroll interior. I, mentrestant, no llegeixes “A la recherche du temps perdu”, per exemple, que arriba a semblar, en aquest context, una mena de privilegi indegut (silenciós i recollit, abstret i concentrat), però capaç de netejar-te la sang.

    Liked by 1 person

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s