Pàgina d'inici » Dietari » Tant de temps perdut

Tant de temps perdut

Llibres que continguin vida. Que expliquin i que recordin. Ens recordin i ens facin fer memòria. Llibres en què hi sigui tot, o gairebé. Miralls inabastables. Admirables. Apareix Proust a Catalunya (Arcàdia) i jo amb prou feines vaig Pel Cantó de Guermantes II (Viena i Josep M. Pinto, merci un cop més). Comença a fer-se tard. I penso els grans temes del llibre que també ho són de la vida. A la Recerca del Temps Perdut. Tant de temps perdut. Amistat, bellesa, bordells, la gelosia (sobretot), els costums, el fet de dormir (de vegades massa i tot), l’esteticisme, la inversió sexual (tant femenina com masculina), la literatura, el mar i els banys de mar, la memòria (omnipresent com la mateixa gelosia sexual), la mentida, els morts (inseparables dels vius), el temps, només faltaria (gairebé tan omnipresent com la memòria i la gelosia). Enveja i avarícia. Hi falten els fills que no tingué, però, per a tota la resta, els que hi ha és tot el que mou el món. També el d’avui mateix, partidaris i adversaris de l’obra (i potser també de la mateixa vida) de Rita Barberà ara que ja és morta, que ja no hi és i qdep. I aquell seu infaust i funest caloret que et ve a la memòria igual que tantes d’altres coses. Pietat i compassió. I que Déu l’hagi perdonada.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s