Pàgina d'inici » Dietari » Sense màcula

Sense màcula

De vegades, en segons quines situacions que són a la ment de tothom, el fet d’avortar té justificació i així està reconegut. El que em sembla que no pot ser de cap manera és que l’avortament sigui un caprici i menys tenint en compte la quantitat de mecanismes i de precaucions que hi ha a disposició per tal de no haver d’arribar a prendre aquesta decisió d’una magnitud tan fatal en tots els sentits. Sisplau. D’altra banda, no sé fins a quin punt avui es practica gaire el sagrament anomenat de la confessió ni, tampoc, si hi ha gaires avortistes que siguin creients. Segons el Sant Pare actual, avortar continua essent pecat, però ara els confessors poden perdonar-lo o, dit d’una altra manera, aquells confessors que fins ara no ho feien ara són comminats a fer-ho, a absoldre’l. Repeteixo que no sé si hi ha gaires avortistes que practiquin aquest sagrament. Diria que no, però vés a saber. Reconciliació, penitència, noms amb què també és reconegut aquest sagrament, un dels 7. Segurament molts no ho saben ni n’han sentit parlar mai (fa molt de temps que no s’ensenya a les escoles, per exemple) i, per si de cas, convindria recordar en què consisteix o havia consistit. Aquest sagrament del qual parlava ahir mateix el Papa Francesc implica la confessió dels pecats a un sacerdot (confessor) que encabat aplica el que se’n diu la penitència. Aquesta penitència, un cop complerta, propicia la reconciliació del pecador amb Crist. Tot això si ets cristià, esclar. I la veritat és que em sento un poc demodé, ho confesso, en aquests moments. Malauradament demodé. I reconec també que fa molt de temps que no em confesso amb cap sacerdot intermediari (ho faig directament) ni practico, per tant, aquest sagrament que representa que atorga al cristià catòlic l’oportunitat de reconèixer les seves faltes de tal manera que, si resulta que n’està del tot penedit, Déu Nostre Senyor el perdoni i li concedeixi la indulgència que significa tornar a quedar net de tota falta i de tot pecat. I sense màcula. M’encanta aquest mot: màcula.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s