Pàgina d'inici » Dietari » Desinhibits

Desinhibits

La conversa, la conversa franca i desinhibida. Segurament el més esplèndid exercici de l’esperit nostre. I potser també el més natural, ara que hi ha tants amants de la naturalesa. En aquest sentit, Montaigne afirmà que per aquest mateix motiu, si s’hagués vist obligat a triar, li hauria plagut molt més perdre la vista que no pas l’oïda o la veu. No ens hauria de sorprendre ni alarmar cap afirmació, ni cap creença, per més oposades que siguin a les de l’entorn nostre. L’esperit humà i els afers que el mouen. No hi ha cap idea prou frívola o extravagant que no hi sigui adequada. Però el que passa és que només hem après a disputar amb la finalitat de contradir i, com que tothom contradiu i és contradit, resulta aleshores que el fruit de la discussió és espatllar i destruir la veritat. Sigui quina sigui i sigui on sigui, aquesta veritat. Que no ens ofenguin ni ens irritin, doncs, les contradiccions ni els judicis adversos de tots els qui pensin altrament. Tan sols ens posen a prova. De fet, potser sempre estem a prova. I tot això a l’espera del tan desitjat dinar d’aquest migdia a Breda i de la companyia dels amics més joves. Tots ben desinhibits.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s