Pàgina d'inici » Dietari » Les Revàlides no són cap mal

Les Revàlides no són cap mal

Aquest titular de fa molt poca estona: Rajoy suspèn les Revàlides a l’ESO fins que s’arribi a un acord en Educació. I ahir la mateixa consellera Ruíz ja avançà que a Catalunya, aquest curs, no n’hi hauria, de Revàlides. Sobretot que aquest nois no hagin de passar per cap mal tràngol, ni tan sols el d’haver de demostrar el que han après, o no, al llarg de quatre cursos. ¿Què tenen de dolent les Revàlides, consellera? Fa massa temps ja que hem deixat d’educar per a les dificultats que significa i comporta la vida. Eduquem per al joc i la diversió, que tot sigui fàcil i simpàtic, que no calgui gaire esforç aconseguir res, si pot ser cap esforç ni angoixa ni patiment. Ja ens ho trobarem. De fet, ja ens ho estem trobant. Aquests nois, en general, ignoren que sense el compliment dels deures, per feixucs que siguin, no són possibles els suposats drets que diuen i reclamen. Ho haurien d’aprendre. Se’ls ho hauria d’ensenyar. Els drets s’adquireixen només complint els deures, estudiant molt, i l’incompliment i la desídia sempre suposa pèrdues d’allò que et pensaves tenir adquirit. És així que funciona la vida. Les Revàlides no són cap mal, al contrari. Són reptes i incentius per a la fonamental i necessària satisfacció personal. Ara: ¿com ho expliques, tot això, sobretot en aquesta època que a les escoles una part molt important del temps es dedica a la preparació de castanyades i d’altres succedanis un cop, això sí, acomplerta l’acostumada jornada de vaga i manifestació de cada any per aquestes dates, aquesta jornada de vaga de suposats estudiants de Secundària, menors d’edat la immensa majoria, sempre a finals d’octubre, l’últim dimecres, que, tal com va tot, no seria gens estrany que passés, àdhuc, a formar part del calendari escolar?  Elevem pregàries.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s