Pàgina d'inici » Dietari » La cosa més beneita

La cosa més beneita

Aquesta cita de Melville: Però és que la Veritat és la cosa més beneita que hi ha sota la capa del sol. Intenta guanyar-te la vida amb la Veritat, amb la recerca de la Veritat si t’ho estimes més, i ja ho veuràs. Anant bé, acabaràs al menjador de beneficència. De veritat t’ho dic. Creu-me. La literatura no només té a veure amb la literatura. Suposo que ho saps, que ho sabeu. Ho explicà, ja fa més de 30 anys, Stephen Vizinczey. Hi ha dues classes bàsiques de literatura. Una és la que ajuda a comprendre (‘t), l’altra la que ajuda a oblidar; la primera t’ajuda a ser una persona lliure, l’altra ajuda la gent a manipular els altres. Com l’astronomia, com l’astrologia. Fixa’t, si no, què passa quan llegim. Quan llegim som extremament vulnerables i podríem dir que només ens sentim plens i feliços amb els autors que ens mostren les nostres mateixes inclinacions, interessos, prejudicis, il·lusions, pretensions, somnis, i també els mateixos valors i les mateixes actituds envers el sexe, la política, la mort i l’amor…¿La Veritat, dius? No he arribat mai a comprendre res del tot. Veritat i mentides. Singular i plural. Que cadascú, si n’és capaç, es busqui la seva, de veritat. En minúscula, però. De veritat t’ho dic. Creu-me.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s