Pàgina d'inici » Dietari » Escac i mat

Escac i mat

És bo que els nens aprenguin el joc d’escacs i els moviments de cada peça i l’estratègia més adequada a cada cas. 1 rei, 1 dama, 2 torres, 2 alfils, 2 cavalls, 8 peons. No en sé prou i mai no he tingut la calma i la paciència que cal. Admiro, però, els qui en saben. I també, no cal dir-ho, els qui n’ensenyen. Dissabtes dematí a l’Ateneu del poble. Nens que aprenen els escacs. En M.A. com a guia i mestre. Passats els anys, el joc es convertirà, potser, en una mena d’amor venal tal com ho explica Ribeyro en una de les seves Proses Apàtrides. Fins i tot aquells que no es tenen cap afinitat ni simpatia poden reunir-se com a parella de joc. Tan sols recíproca necessitat per al gaudi. Persones que ni se saluden ni s’intercanvien cap paraula en tota la setmana, en arribar diumenge, seuen a jugar la partida d’escacs. Acord tàcit que no va precedit de cap invitació verbal. Només fa falta que un dels dos prepari el tauler perquè l’altre s’acosti a la taula, segui, i comenci el joc. Tot en silenci, exclòs qualsevol comentari. Al final, sigui quin sigui que hagi resultat guanyador, escac i mat, cadascú enfilarà el camí que li pertoqui i s’oblidarà completament de l’altre, tant és que se’l trobi al cafè o a dins l’ascensor. Fins diumenge que ve.

PS.- Se’m fa estrany, per cert, que les noies, en general, no sentin cap atracció envers aquest joc.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s