Pàgina d'inici » Dietari » L’altre jo

L’altre jo

Plaer del vermut d’ahir amb el senyor rector, Elies Ferrer, just abans de pensar que, després de tot, el resultat final serà que no hauré vist la major part dels països del món, la part més extensa de la Terra. Ple de llocs on mai no hauré estat. Res d’Amèrica del Sud ni Central, res d’Oceania, res del Japó ni la Xina ni de l’Índia ni de Rússia. Ni de l’Àrtic ni l’Antàrtida. No m’ho prenc com un fracàs. El fracàs arriba després d’haver-te proposat qualsevol objectiu i no aconseguir-lo. No és possible fracassar en allò que no has intentat ni t’has proposat. No hauré vist mai la part més extensa de la Terra i no em sap pas greu, el verb saber també té, entre nosaltres, el sentit de sabor, de gust. Si em sabés greu, aleshores també me n’hauria de saber, i hauria de considerar un fracàs, el fet de no haver viscut totes les èpoques de la Història d’ençà que el món és món. Fragments de Canetti, també Elies. De vegades semblo el meu avi que, per cert, miraré que sigui a partir d’ara el meu altre jo, veu de la consciència i veritable gran germà.

©Martí Tomàs.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s