Pàgina d'inici » Dietari » ¿Per què et fa pena aquesta cel·la?

¿Per què et fa pena aquesta cel·la?

Llegeixo l’entrevista que VilaWeb ha fet a l’exdiplomàtic britànic Shaun Riordan en què aquesta persona afirma coses que em semblen de calaix. Per ser independents, la primera cosa és comportar-nos com un país independent i no pas fent el numeret d’ahir a Madrid davant l’Audiència Nacional d’Espanya i les declaracions posteriors de l’interfecte. Tot molt petit, massa petit. Riordan també proposa, en aquesta entrevista, que Catalunya ajudi Kossove en matèria turística. Perquè aquí Espanya no podria fer-hi res atès que no reconeix aquest país balcànic. I que, aleshores, Europa, que està molt enfadada amb Espanya precisament per aquest fet del no reconeixement de Kossove, ho trobaria fantàstic. Convé sempre ser part de la solució dels problemes que té la gent perquè t’escoltin. I no pas part del problema. Sí, senyor. El problema d’aquesta mena de presó on som, aquesta cel·la. I el cas és que hi ha remei per a tot. Segueixo ara, en aquest sentit, l’anotació de Pavese el 6 de maig del 1938. Pensa que aquesta és l’última nit que passes a la presó. Respires, et mires la cel·la on ets, t’entendreixes amb els murs que et tenallen, amb les reixes, amb la claror més que escassa que es filtra per la finestra…¿Per què et fa pena aquesta cel·la? ¿Saps per què? Doncs perquè s’ha convertit en una cosa teva i t’hi has acostumat. Ara bé, si de sobte et diuen que tot ha estat un error, que no en sortiràs demà, que t’hi quedaràs vés a saber fins quan, ¿conservaries encara aquesta calma que sembla que ostentes? ¿O més aviat et dedicaries a trobar-hi remei i a posar-lo en pràctica i complir-lo d’una vegada per totes?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s