Pàgina d'inici » Dietari » No haver de triar

No haver de triar

Aquest desig retardat de poder ser com Na Gabriela tal com ella mateixa es descriu a Panorama amb Dona (M.A.Riera), llibre que ja no sé què fer ni dir per recomanar. No haver de triar. També les noies poden ser promíscues. De fet, sempre n’hi ha hagut, de noies promíscues. No passa res. Diuen que el sexe està sobrevalorat. No ho sé. Hi ha dies de tot. També la Laia de Lluís Danés -més que de la de Salvador Espriu en què es basa- que ahir vaig veure per televisió m’hi va fer pensar, en tot això. Em referia, però, sobretot a Na Gabriela i aquest seu no ensopegar mai amb cap emperò ni amb cap indecisió. ¿Triar? ¿Què vol dir triar? Ella mai no ha hagut de triar, les coses sempre li han vingut ja triades i tothora ha sabut què havia de fer molt abans que, davant seu, se li presentés la necessitat d’escollir això o allò altre. Les coses seves les ensumava des de lluny i molt abans que li succeïssin. No és pas que fos cap bruixa, era que coneixia i sabia perfectament què volia i cap on anava. Fins a tal punt ho sabia que, quan a 12 anys li demanaren que què s’estimava més del món, si jugar o menjar llepolies, ella afirmà impertèrrita que boixar, que el que més li plaïa era boixar. I això que encara no ho havia fet mai. Ja sabia, però, que aquesta (boixar) seria la cosa que més li agradaria del món, tant n’havia sentit parlar.

“I així ha estat, i si, en provar-ho, m’havia d’agradar tant, ja era una manera de, llavores, començar-me a agradar i perquè així ho sentia així ho vaig dir, sense tenir en compte lo que em podia venir damunt, com me vengué. Però és que, ja de nina i ara més que mai, sempre he sabut molt bé allò que m’agrada i allò que no, lo que vull i lo que no vull, i això me dóna seguretat, ara que estic tota sola i hi hauré de viure, fins i tot en situacions com aquesta d’ara mateix, que ja fa tanta fosca i, per a una dona, no són hores d’anar pel món per aquests camins tan dolents i amb aquesta bicicleta que no fa llum un pam enllà de la roda”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s