Pàgina d'inici » Dietari » El sexe de les sirenes

El sexe de les sirenes

Nit de tempesta. Llamps i trons. Insomni i malsons. Tremolors del cel. Talment com si el Pare Etern fabriqués tenebres al seu laboratori i treballés perquè els cecs esdevinguin sords. Lluny de tot. Aïllat. I el vent, aquest vent que doblega els arbres i agita llurs cabelleres. Ídols de sotaigua, suplici de les sirenes. Confusió general. Desconcert. Misteri del cel que no canvia mai de lloc i sempre hi és. El firmament. Es fa de dia, ja. Un poc de calma. Amunt els cors. Hora de llevar-se. L’insomni és tan sols l’estat de qui no pot dormir i no pas de qui no pot somniar. Deixa’m-te besar els pits, doncs. Fins que la nit, poderosa i solitària, ens torni a caure al damunt. I pensa que no hi ha cap navegant, fins ara, que hagi mai ensopegat amb la rosa dels mars. Només Huidobro. Només ell, altrament dit Altazor, va saber on s’amaga aquesta flor que neix del sexe de les sirenes. Un dia d’aquell llunyà 1931 la va veure, va veure la rosa, cansada de viure en cada pètal, i que sempre s’amaga i que mai més ningú no s’ha trobat cara a cara.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s