Pàgina d'inici » Dietari » “Ya verás, ya”

“Ya verás, ya”

Sensació monumental de Salamanca. Sempre el plaer de venir-hi. I més enguany, que hi tenim l’hotel. Bé, l’hotel, de fet, és a Villamayor, a 6 Km, però vaja. El que hi ha són uns rictus molt més seriosos, aquí. Fins i tot es podria dir de mala bava. Hi ha, també, pidolaires, molts pidolaires. I hi ha encara Fra Luís de León i també Unamuno. I la qüestió de l’Arxiu. Trenet turístic. Plaça Anaya. Les Catedrals. Rua Major. Plaça Major. Oficina de Turisme. Aquí s’hi ve a aprendre, diuen. Molt bé. Ple de guiris uniformats de guiris intel·lectualoides de ciutat universitària. I l’arquitectura com a tresor, gairebé com a únic tresor. Cervesa al bar Edelweiss, per exemple. Al costat, el record d’aquella taula on seien tres aborígens que l’any passat vaig sentir com parlaven entre ells del 27-S. “Ya verás, ya!”. Fesomies de militars de paisà, potser ja jubilats i tot, però amb cara de disposar d’armes a casa, no ho sé. Intervenció armada, deien. Rajoy és un impotent i no sé quantes coses més. A punt de la setmana de festes. Santa María de la Vega.
En fi, tarda de Tordesillas, després. El “Tratado” de 1494, Castella i Portugal. I el monestir de Santa Clara, record de Joana I de Castella, dita la “Boja”, que hi visqué empresonada. I la Pl. Major, ben castellana. I el Duero que aquí em recorda el Loira d’Orleans i de Blois. Del brau, és a dir del toro, no en dic res.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s