Pàgina d'inici » Dietari » Dia també intens

Dia també intens

Un altre dia intens. Puy en Velay, primer. Extraordinari, la veritat. Fantàstic per la situació que ocupa i per la pujada a la Catedral, immens romànic un cop més, i perquè, a més, hi feien missa en aquella hora de quarts d’11 . Missa cantada i plena de feligresos. Qui cantava m’ha recordat Les Enfants du Choeur, meravellosa pel·lícula. I després el camí enfilat cap a N.-D.- de France i, encara, a St-Michel d’Aiguilhe des d’on es domina tot el formidable panorama, espectacle immens. Dues hores dura l’estada abans del dinar opípar a Allègre, restaurant Leydier, pobret col·lesterol.

El trajecte de tarda transcorre per La Chaise Dieu, tapisseries de l’abadia de Sant Robert, el famós mural de La Dansa Macabra, 26 metres de longitud i 2 d’altura, i tots els altres, esclar. El recordatori del que som, del passat que ostentem i del que és segur que ens espera.

I finalment Thiers. Ganiveteries i el lloc de privilegi a l’elevada vora esquerra del Durolle. Passejada en descens fins a l’església de Moutier. I la visió del que en diuen “peddes”, és a dir els passadissos, si és que pot dir així, que uneixen dos edificis per damunt d’un carreró. I no sé si ho dic ben dit, comença ja a ser tard del dia. Tants i tants oficis com hi ha hagut aquí a Thiers, esmoladors, forjadors, els fabricants de paper…Completíssima explicació del director de l’oficina de turisme, un humanista dels de veritat, Philippe Fraboni, italià d’origen. Esplèndid. I, en fi, un dia més del tot ben aprofitat. Ara, havent sopat i ja quarts d’11 d’aquesta nit, el que toca és fer endreça.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s