Pàgina d'inici » Dietari » A ulls clucs

A ulls clucs

També un servidor té alguns amics d’aquells que, si fos dona, no dubtaria ni per un instant d’enamorar-se’n i de lliurar-s’hi de manera del tot completa. A ulls clucs. Amics d’aquells que et regalen paraules i estones plenes d’ironia i de rialles. I que t’esmenten converses amb Lluís Solà, per exemple, i aleshores et fan venir ganes d’accedir-hi, de llegir-lo i d’estudiar-lo. El poeta Lluís Solà, poeta i humanista, ben viu i tan desapercebut com passa, ja quedà dit diumenge passat. I tot confiat a la paraula, explica ell mateix al pròleg. L’home i les activitats de l’home, el diàleg, la conversa, el monòleg amb un mateix, la ciència, la filosofia, la religió, el dret i les lleis, la política, la condició humana, en definitiva, viuen i estan soldats amb la paraula i els seus gèneres diversos. Onada de so i onada de sentit. Poesia. So, moviment, ritme, compàs, accent, entonació, melodia, fonamental matèria musical. Sentit com a música i música com a sentit. Cap i cor.

Sinó que no vol només música, la poesia, ni només raó, ni només intel·lecte, ni només imaginació, ni només sentiment o sensació, ni només joc o només foc. Paraules de la tribu, experiència de tot l’home, les veus de tot allò que tenim més a la vora, les veus del lloc i la llengua del lloc, la veu dels homes, de les dones, de les criatures, dels qui gaudeixen i dels qui pateixen a prop nostre, i les veus de l’home que tenim més a prop, la veu de l’home que som, la veu dels nostres peus, de les nostres venes, dels nostres ulls, dels nostre cor i de la nostra ment. Aquesta immensitat, doncs, és el que vol la poesia. Immensitat que no vol dir necessàriament grandària i pot significar també infinitament petit o infinitament gros. I és que no hi ha comprensió sense ignorància ni visió sense ceguesa. Poesia Completa. És a dir que quina setmana, amics, entre Solà, Sindreu i Fonollosa. Quina setmana esplèndida des de la vesprada d’aquest últim 23 de juliol, dissabte, 4 nois i 2 noies, que semblava que no havia d’arribar mai.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s