Pàgina d'inici » Dietari » Tot al millor postor

Tot al millor postor

Dictats del poder polític sotmesos als dictats del poder econòmic, poder global, de globus. Cap importància ja no té aquell mite del filòsof-rei i de les utopies que havien de servir per eliminar les tensions socials. S’ha acabat, tot allò. Mira, si no, el nivell actual de la immensa majoria dels qui es dediquen a la cosa política. Hi hagué, potser, un moment que sí que tot polític gran i important necessitava una interpretació del món basada i assentada en una estructura filosòfica determinada. Però ara? Ara tot és en mans del millor postor i sense cap mania ni vergonya. Devia tenir raó Chesterton en afirmar que els veritables anarquistes no són pas els pobres i desnonats, sinó els rics. Només els rics i poderosos estan en condicions de no acceptar ni el control ni el dictat de cap poder superior al d’ells mateixos. I la roda gira i el fet de saber o no saber ja no en té cap, de prestigi ni d’importància. Tan sols el millor postor, tot al millor postor. I no m’esquitxis, sisplau. Et prego que no m’esquitxis. Quin verb tan fantàstic, penso, el verb esquitxar!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s