Pàgina d'inici » Dietari » Coses que voldria

Coses que voldria

Ho aprenc, i ho anoto, de l’epíleg de Marcos Ordóñez i del seu esplèndid Juegos Reunidos, que s’acaba precisament amb la proposta de jugar al joc de l’oca i tiro perquè em toca. Sinó que en lloc del vull, que em sona massa imperatiu, m’estimaria més el condicional voldria, molt més nostre. Així, per exemple, voldria no haver mai més de sentir la frase “amb la que està caient”, sobretot perquè no vol dir res, i voldria igualment poder fer fora tots aquests capullos que ens remenen les cireres, per no dir coses més grosses. I no haver de tornar a passar cap més control, d’aquests tan humiliants, als aeroports. I salut i alegria, també voldria sempre. I tenir calma, però sense ensopir-me ni abaltir-me. I que a les cerimònies veritablement importants sonés sempre Caravan de Van Morrison. No estic, però, tan segur de voler que Perquè Vull, de l’Ovidi, el declarem himne nacional català. Però en canvi sí que voldria una nevada cada any i que la calor de l’estiu no anés més enllà dels 23º. I que no decaigui tot allò que encara podem mantenir més o menys amunt i enlairat, ja m’entenen. I que la mare, els avis i els amics que ja no hi són baixessin de tant en tant a prendre un cafè o qualsevol altra cosa que els plagués. Voldria, segur, que no tornessin mai més a fer fora ningú de casa seva. Mai més. I poder dir “segurament tot això no és tan difícil com sembla”, i creure-m’ho. I, finalment, no malbaratar ni un sol minut del temps que em queda queixant-me, que lletja que és la queixa, i que el teló, sigui quin sigui, no s’abaixi mai. Totes aquestes coses, voldria. I encara d’altres que, tanmateix, no quedaria bé de dir ni d’escriure aquí. Amén.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s