Pàgina d'inici » Dietari » Capvespre de Jaca

Capvespre de Jaca

Capvespre de Jaca. Bonic, però irrespirable. Gentada i molt, molt de brogit al carrer. No sembla Divendres Sant. Tot i així, 1 hora de recolliment durant la visita del Museu Diocesà, el claustre i d’altres dependències plenes de frescos romànics i gòtics procedents de les esglésies de les comarques i localitats del voltant. Urries, Ruesta, Bagües, Osía (reconstrucció de l’absis). Igualment, la col·lecció majestuosa de Cristos i Marededéus  romànics, d’aquells episodis de la Història que el nen Jesús no era representat com a nen sinó gairebé com un adult retallat i repenjat a la falda de la mare que li fa de seient i de suport. La mare en funcions de butaca. Mentrestant, l’ofici, catedral adjacent plena a vessar, hora de la comunió. Després, tapes i pastissos al carrer Major. ¿Qui és capaç d’anar-se’n de Jaca sense haver entrat en una o altra pastisseria?  Esplèndida Jacetània. Ens n’anem just abans que comenci la processó. Hores d’ara, una gran majoria se la pren com un espectacle més.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s