Pàgina d'inici » Dietari » Si som capaços de perdonar

Si som capaços de perdonar

En un Món Millor. Hæven. Susanne Bier, 2010. Sempre hi ha esperança si som capaços de perdonar. I si no, el que hi ha és el caire del precipici. Nens humiliats i ofesos, aneguets lletjos de l’ambient escolar de vegades tan asfixiant. Atracció, aleshores, envers el buit la d’aquests nens insomnes de la civilitzada Dinamarca en què, però, hi ha coses que no acaben de quadrar. És èpica la tasca d’educar els nens, pou d’incertesa sobretot quan la vida dels adults va a la deriva. Els adults que, quan són morts, fan cara de nens. Hi ha fins i tot alguna llàgrima que s’escapa mentre contemples com la seva vida, vida de nens, transcorre aïllada del món a causa de les nafres que suposen la pèrdua de la mare i la compulsiva necessitat de trobar els culpables de la seva dissort. I, a l’altra banda, de manera paral·lela, el campament de refugiats a l’Àfrica, i aquells altres nens que no perden la vitalitat tot i l’ancestral familiaritat amb l’horror dels matons, altrament dits fatxendes, que consideren legítim i natural el dret de cuixa, el sadisme i la barbàrie envers els més dèbils. Hi ha qui n’ha parlat malament, d’aquesta pel·lícula. Jo no puc fer-ho de cap manera. En un Món Millor, sí. O Hæven. Civilització.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s