Pàgina d'inici » Dietari » Més enllà de les paraules

Més enllà de les paraules

Paraules d’Adolph von Knigge (1752-1796), de qui fins ahir ni tan sols coneixia el nom i va ser la Rosa qui me’n parlà tot just acabat d’entrar a la cafeteria de l’Ateneu: És imperdonable que una persona que s’estigui sempre en companyia d’altres es descuidi d’ella mateixa. De com tractar amb les persones i de com tractar amb un mateix. No cal tampoc la recerca constant de l’afalac i és millor combinar prudència i coratge, ambició i humilitat, i mantenir sempre el sentit de la pròpia dignitat. Has de ser un company agradable per a tu mateix, afegeix. I, pel que fa a les noies, assegura que han estat sempre elles les que li han ensenyat el que sap sobre amor i tolerància. Una petita capa de tendresa, és el que fa falta per agradar a les noies. I que això no es confongui amb “una debilitat efeminada”. I el llenguatge de la mirada que, sense arribar al flirteig descarat, vagi més enllà de les paraules. I ser modestos sense ser tímids, valents sense ser tempestuosos, i també un poc romàntics sense caure en extravagàncies. M’agradarà Knigge, Rosa. Moltes gràcies. I merci també a Arpa Editores que l’ha publicat. Des d’ara mateix queda afegit al seu contemporani i també il·lustrat alemany Lichtenberg, la riquesa dels seus aforismes i quaderns de notes. És ben bé cada dia que s’aprenen coses.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s