Pàgina d'inici » Dietari » Formació i llibertat

Formació i llibertat

Dispersió i dispersió i res més que dispersió. Me n’adono perfectament. Dificultat de concentrar l’atenció, l’interès i l’energia, de manera duradora, en cap cosa determinada. Sense límits entre entre allò que cada moment pretenc fer i la resta del que m’envolta. Massa elasticitat, massa temptacions que em van desplaçant d’un afer a un altre. D’un articulista a un altre, de diaris íntims femenins que em vaig pensar que m’aportarien alguna cosa a, novament, Salter i els Dublinesos de Joyce, sobretot Els Morts i l’adaptació sublim de Huston, i el Fuera de Aquí de Vila-Matas, i al Crítica i Clínica i al pensament i l’assaig de Deleuze. Pel·lícules i pel·lícules també. Tantes coses i totes gratificants. Bocins i bocins i tot inacabat. Ara cap aquí, ara cap allà. Tombs sense conclusió i tanta facilitat per accedir a qualsevol mena d’informació que resulta ja sempre passatgera. Víctima, gairebé, d’aquesta facilitat. El Renaixement ja passà i tant de bo en vivíssim encara un poc. També Erasme, ara que estem envoltats de tants Erasmes petitons aspirants a saber de tot. Tants errors, en definitiva, que caldria esmenar, però vés ara a saber com. Voldria ser capaç tan sols de no oblidar mai que la informació no té cap sentit si no ve sempre governada de la formació. Formació i llibertat. ¿Què ens deuen haver dut avui, els Reis d’Orient?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s