Pàgina d'inici » Dietari » Sexagenari

Sexagenari

Vespre solitari i misantrop de Si Funciona (Whatever Works, Woody Allen, 2009). Homenatge al pessimisme ben entès. I també a l’atzar suprem de les coses de la vida. Potser hi ha alguna altra cosa que mou les regnes, però en diem atzar. Sexagenari com jo, sinó que ell novaiorquès, que tot t’ho va explicant, misantrop dels més grossos i gairebé sempre mal vestit i deixat anar, i el seu cinisme que el porta a considerar-se més intel·ligent que la resta de mortals. S’enamora aquest sexagenari, qui ho havia de dir, d’una joveneta inculta que demana caritat pels carrers de la ciutat. I s’hi acaba casant fins i tot. Tot funciona més o menys fins que resulta que la mare de la noia s’hi presenta perquè ve a buscar-la, però el que passa és que aleshores descobreix la vida de ciutat i acaba emparellada amb dos amics del sexagenari, que es diu Boris Yelnikoff, que la comparteixen de manera del tot conscient. Després també s’hi presenta el pare de la noia que, per cert, es diu Melodie, i descobreix també a ciutat la seva homosexualitat al costat d’un que coneix en un bar. Després, el que passa és que la noia deixa en Boris per un noi més de la seva edat i, enfollit, el sexagenari intenta suïcidar-se amb tanta mala fortuna que, després de llançar-se des de la finestra del seu apartament, va a caure de morros literalment damunt d’una dona, vident, que justament passava per allí i amb qui, després, resulta que comença a veure’s i a sortir.

Així que tothom feliç. Porcions de vida descreguda, però al mateix temps apassionada a la recerca del sentit del poc sentit de tot plegat. I la màxima de Groucho: A la vida hi ha coses (petites) més importants que els diners…però, clar, resulten tan cares! Felicitat, en fi, de les relacions no convencionals que il·lustra la màxima del títol de la pel·lícula: en qüestions d’amor no hi ha cap regla, i si la cosa funciona…

Plaer.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s