Pàgina d'inici » Dietari » El discurs de Conillet

El discurs de Conillet

Plaer immens d’abans d’ahir a la tarda a l’Espai Lliure. Grandiosa i excelsa Clara Segura. Quina interpretació tan extraordinària. I això que el discurs de Conillet és ben bé i sobretot per a femenil llinatge. I d’acord que molt més femení que feminista. 80 minuts al llarg dels quals el que et passa pel cap és que elles són més lleials i atentes, servicials, sacrificades i fidels. I divertides. Contacte directe amb la vida, la companyia, la conjunció -per dir-ho d’aquesta manera-, el plaer, la fecundació, la progènie. Exactament el que diu el director Marc Martínez, una ferida oberta, una depressió com una casa de pagès, un pou, una nau molt “espacial”, un úter, una vagina, un cony…o el forat del cul, també. Marc poètic per a l’ego o un sepulcre per a l’anima, la rialla constant i burleta però també la llàgrima, i aquell barret de mag, potser Déu, el buit i el silenci, el corredor de la vida i el cau d’un conill. El dia té 1.440 minuts, però de lliures lliures te’n queden tan sols 14. No es tracta pas d’un text, tal com explica l’autora Marta Galán, sinó d’una provocació, d’una xinxeta al cul, d’un estímul, d’una carícia i, fins i tot, d’un petó amb llengua. La vida dels seus últims 20 anys ara que ja en té 41. Monòleg per descobrir què som cadascú de nosaltres i en què malbaratem el temps que ens ha estat donat. Monòleg a punt d’esmicolar-se, a punt de començar a sagnar per tot arreu. Monòleg sense fre ni mesura, no mai quiet, que creix, s’escurça, es contradiu i no deixa de fer-te la guitza. Quin gran esdeveniment. Igual que el fet d’haver pogut, encabat, parlar-hi una estona i fer-li dos petons d’agraïment i de benaurat record d’aquell temps a les aules de Sant Just, Clara. Quin plaer més gros!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s