Pàgina d'inici » Dietari » Impostor

Impostor

Faig temps abans de baixar a Barcelona i veure Conillet i la interpretació de la gran Clara Segura, ex-alumna. Tallo just perquè demà és ja l’ultim dia previst al calendari de representacions d’aquesta obra que diu que és esplèndida. I, com que mentrestant no sé ben bé què fer, reobro Fuera de Aquí (Galaxia Gutenberg), un llibre que em sembla excels, exploració de tota l’obra de V-M, ara que és premi FIL, a través de converses seves amb André Gabastou. L’escriptura s’origina en la lectura, escrivim perquè d’altres abans que nosaltres han escrit, i llegim perquè d’altres abans que nosaltres han llegit. Del Dietari Voluble de l’autor barceloní tot comentant Julien Gracq i el seu Llegint Escrivint, el llibre d’un lector que escriu. La despesa vital implícita en una obra, i la seva avaluació. No, no som subjectes unitaris ni gens compactes. Al contrari, som diversos. Igual que diversos són els estats d’ànim de qualsevol de nosaltres al llarg d’un mateix dia, individus que es dissolen i es transformen en uns altres que habiten també dins nostre i que potser mai no hauríem pogut ni imaginar-nos. I aquest desig de no ser únicament jo mateix i ser també, d’alguna manera, els altres. Impostor, d’acord. Ara bé: hi ha una cosa que no hauríem de fer mai, ço és ficar-nos al llit amb algú que tingui més problemes que nosaltres i, sobretot, sense abans haver-nos tret els mitjons. Fa brut, dormir amb mitjons. I no és de senyor, (o de senyora).

One thought on “Impostor

  1. Teniu raó, però permeteu-me que us expliqui que hi ha dies (els de més fred) que m’hi haig de ficar, amb mitjons al llit (i amb doble mitjó i tot !). Són el substitutiu d’allò que anomenem peücs. És que, altrament, m’encostiparia. Jo m’encostipo pels peus. I com que sóc dels que es dutxa abans de ficar-se al llit i no al matí, no té conseqüències negatives. Ep, si els mitjons són nets ! Cada casa és un món, menys la que n’hi ha dos.

    Liked by 1 person

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s