Pàgina d'inici » Dietari » Com s’anomena l’orgull

Com s’anomena l’orgull

Al cap i a la fi, s’equivoquen els qui creuen que la vaig deixar amb tanta lleugeresa. Com si no fos un ser humà, jo. I aquesta és només una part de la meva llegenda, la que -ho reconec- no he ni tan sols intentat desmentir. M’era molt més fàcil quedar-me amb ella que no pas abandonar-la. ¿I per què no ho vaig fer, doncs? ¿Per ambició, per orgull, per honor? ¿Per fidelitat a la meva pròpia llegenda? Però quina llegenda! No siguem ridículs. Justament, quant a l’honor, fa molt de temps que sé que és així com s’anomena l’orgull, o sigui, el no-res.

(Fragment extret del conte de Slawomir Mrozec, Don Juan, que forma part del recull titulat La Vida Difícil i que Quaderns Crema publicà el 1995. Tot pensant en el Club de Lectura de la Biblioteca Pare Fidel Fita i els arenyencs que aquests dies són precisament a Polònia amb aquesta Vida Difícil a la mà i en record del seu autor, nascut el 1930 a Borzecin i traspassat a Niça ara fa poc més de 2 anys).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s