Pàgina d'inici » Dietari » L’única voluntat que els domina

L’única voluntat que els domina

I el que també em sembla un disbarat dels grossos és pensar i difondre que a Catalunya hi ha una confusió elemental (mental) entre llengua i cultura. I una submissió de la cultura al seu aspecte lingüístic. I em sembla també una broma de mal gust el fet de creure que català i castellà són dialectes entre si i que operen com a llengua o com a dialecte segons les circumstàncies. ¿Quines circumstàncies?, em demano. ¿Com s’expliquen, aleshores, tants i tants intents com hi ha hagut, i encara hi ha des del “macizo de la raza” de l’espanyolitat, d’ofegar el català, de menystenir-lo, d’ignorar-lo i de suprimir-lo? El subconscient, o l’inconscient, els traeix. Perquè segurament el que volen dir quan parlen de submissió de la cultura a la llengua és que la secular voluntat que els domina no és altra que la de diluir el català en el castellà que molts anomenen espanyol. No és cert que a Catalunya hi ha una sola cultura que de vegades s’expressa en una llengua i de vegades en l’altra. No és cert. I, en qualsevol cas, ¿és que no seria també veritat que aquesta mateixa confusió elemental (mental), aquesta submissió de què parlen, es podria dir exactament igual d’Espanya, de l’espanyol i la seva cultura? ¿O de tots els països i de totes les llengües del món?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s