Pàgina d'inici » Dietari » La germandat dels bars

La germandat dels bars

No sé si és a causa de com m’ha arribat a agradar la ciutat de Zamora, però ara és el cas que de tant en tant llegeixo “El Correo de Zamora”. I abans d’ahir mateix em trobo a la secció La Mirada de Lúculo un article sobre el pub londinenc Ye Old Cheshire Cheese, de Fleet Street. L’articulista, Luís M. Alonso hi parla, entre d’altres, del doctor Johnson, de Boswell i de Chesterton. M’hi capbusso i anoto la confessió que el 20 de setembre del 1777 Johnson féu a Boswell: “No trobaràs cap home sensible i intel·lectual que vulgui anar-se’n d’aquí. No senyor. Quan un home està cansat de Londres, és que està cansat de la vida, senzillament perquè a Londres hi ha tot el que la vida pot arribar a proporcionar”. Molt bé, penso. D’acord. Fa molt que no he anat a Londres, però d’acord. Les grans cites gastronòmiques del Doctor. Déu n’hi do. “Escolti Boswell, ¿li fa falta beure gaire vi per embriagar-se? Moltíssim, li contesta. Doncs miri, la fortalesa que tan aviat es sotmet pateix força menys destrossa que no pas aquella que presenta una llarga i obstinada resistència”. Pas mal! “I pensi en el brandy, home de Déu, pensi en el brandy altrament dit conyac, que és com sempre n’he dit. Certament ja sé que són pocs els qui poden prendre’n, i aquesta és una virtut que més val desitjar que no pas assolir”. En fi. Hi ha Chesterton també aquí. Chesterton parlant de Dickens i del Pickwick. Sobre la germandat dels bars. No hi ha home que no hagi passat nits amb amics fascinadors al voltant d’una bona taula, i aquells moments que la personalitat de cadascú s’obre com si de flora tropicals es tractés. Moments en què cadascú és més que mai un mateix. Vull dir només que qui hagi conegut nits d’aquestes segur que entendrà Pickwick. Els altres em sembla que no es divertiran ni amb ell ni em fa l’efecte que tampoc al cel. Si és que acaben anant-hi, esclar. Cheshire Cheese.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s