Pàgina d'inici » Dietari » Misantropia

Misantropia

7 de juliol. Festa a Pamplona, a Navarra. Recordo haver-hi anat un sol cop. Deu fer 35 o 40 anys. No em van quedar ganes de tornar-hi. Immensa incomoditat de ser fora de lloc, que res del que hi veia i i em trobava no anava amb mi. Quina cosa. Gairebé de primats. Incontinència d’esbarjo esbravat. I l’atracció de tants curiosos. No vull fer-me el demagog, ni en relació als altres ni en relació a mi mateix. Però, al seu recent Café Perec, Vila-Matas parla de 10 escriptors dels grans que ningú no llegeix. He de dir que 6 dels noms que hi esmenta ni tan sols els havia sentit mai. El que de veritat m’interessa i m’importa, però, és quan afirma que a penes el 0:017% dels habitants del món poden ser considerats com a lectors. Això vol dir, si no vaig errat, uns 17 milions de persones. Però potser sí que vaig errat, clar. No en sé gaire, de comptar. Tant és. Sigui com sigui, mandra de la disbauxa pública de les festes majors. Aquí, a la vila, la tenim ja a tocar. Sant Zenon, que miraré de passar tan discretament com pugui. Ennio Flaiano. Diari Nocturn. Benaurada misantropia.

One thought on “Misantropia

  1. Els lectors d’ara som els de sempre, una minoria minsa. No ha canviat res. 17 milions de persones? Encara, gràcies. 65 milions han llegit The Catcher In The Rye diuen, però al llarg dels temps, potser un bon mestre de l’escola. Però després, amb fills i treball, “no tinc temps, no tinc temps…”

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s