Pàgina d'inici » Dietari » El costat del cor

El costat del cor

Céline, Louis-Ferdinand: … En té, de commiseració, la gent, per als invàlids i els cecs, i es pot també dir que en tenen, d’amor emmagatzemat. Bé que ja l’havia sentit sovint, jo, aquest amor emmagatzemat. N’hi ha un fotimer. No es pot pas dir el contrari. Només que és una pena que continuïn essent tan cabrons amb tant d’amor emmagatzemat. I la joventut de veritat, l’única, mossèn, és estimar tothom sense distinció, només això és cert, només això és jove i és nou. I bé, ¿que en coneixeu gaires, mossèn, de joves així de ben parits? Escolteu-me: la felicitat a la terra seria morir amb plaer, en el plaer…La resta no és res de res, és la por que no t’atreveixes a confessar-te, és l’art. Clar que se’m podria dir que el plaer és un fet massa personal com per repartir-lo. Però vaja, el cas és també que aquests últims vespres els he passats (recomanació com sempre d’en Santi) amb Richard Linklater, trilogia de lliçons i converses entorn de l’amor, de la vida i de la mort, de l’humà i del diví abans de l’Alba, de la Posta i del Capvespre. Viena, París, Grècia. Grandiós. I tot sempre tan fugisser com l’alba, la posta i el capvespre de cada 9 anys d’amorosos breus encontres i dispersions. ¿I saps què? Doncs que al capdavall per a mi l’esquerre significa tan sols el costat del cor.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s