Pàgina d'inici » Dietari » Línia de flotació

Línia de flotació

No és veritat que Espanya no es mogui ni s’immuti. Percepció equivocada. La llengua és la nostra línia de flotació i ho saben i la persegueixen ja des de la mateixa escola i en contra de la llei sorgida del mateix Parlament. Cal només que una sola família, una d’única, es presenti al jutjat demanant i exigint que el seu fill rebi classes en castellà en detriment de tota la resta d’alumnes perquè tal sol·licitud sigui acceptada i l’escola es vegi aleshores obligada a complir l’ordre emesa. Sí que s’immuta Espanya, i tant que s’immuta. Ni urnes ni res. Tribunals. ¿O és que tal vegada el que es vol dir quan s’afirma la impassibilitat d’Espanya no es refereix, si més no fins ara, a cap altra mena d’amenaça? I aquesta família, aquesta immensa minoria de famílies, per dir-ne alguna cosa, no sé si es pot dir que s’estimin gaire els seus fills. Una de sola contra totes les altres. I a 3r d’ESO els nois, i les noies, tenen ja 14 anys. La llengua com a línia de flotació. I no es tracta pas de renunciar a les altres que sabem, ni tampoc a la literatura que desprenen. Del que es tracta és que el català esdevingui imprescindible. No hi ha rendició -fora, esclar, d’aquest lleig costum que encara perdura, en alguns, de canviar de llengua a la mínima que algú ens sembla foraster (la bona educació, si per cas, hauria de ser recíproca), i aquí no hi ha cap altra llengua imposada que no sigui el castellà-, no hi ha rendició, deia, i aquest cop en serà testimoni avui mateix d’horabaixa, quarts de 7, la Plaça de Santa Anna de Mataró.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s