Pàgina d'inici » Dietari » A veure si és veritat

A veure si és veritat

A Europa, horari europeu. A veure si és veritat. Ja era hora que aquesta iniciativa arribés al Parlament. La llàstima és que potser ho fa tard. D’aquí tres mesos el President convocarà eleccions i la Càmera quedarà dissolta. Però a Europa, horari europeu, i tant. És que som mediterranis, diuen alguns. Doncs vés a Itàlia, que també ho són, o a França, al sud, i veuràs a quina hora dinen i sopen. És d’espanyols dinar a les 3 i sopar a les 10. S’ha d’acabar que, quan els nens surten d’escola, hagin de fer això de les anomenades activitats extraescolars perquè a casa els pares encara treballen i no poden estar per a ells, no els poden atendre. En sortir d’escola, berenar i l’estona de deures que calgui i prou. Jugar, oci, estar-se amb els amics, fer-ne alguna de grossa de tant en tant i que després t’hagin de renyar i, potser, castigar i tot. I que l’oci no sigui tan sols un temps de pantalla, de qualsevol pantalla. A veure si és veritat que aquesta comissió del Parlament aconsegueix racionalitzar, reformar, els horaris generals. Canvi d’hàbits i de costums. ¿Per què, als pobles, la immensa majoria del comerç tanca a les 2 i no torna a obrir fins a les 5? ¿Quin sentit té? I així podríem allargar-nos i allargar-nos. Que la jornada laboral s’acabi a les 5 i que deixi d’haver-hi partits de futbol a les 10 de la nit, per l’amor de Déu. I, després, que tot funcioni segons el meridià que ens pertoca. I que la 1 sigui hora de dinar, i les 8 la de sopar. Som mediterranis, però hauríem de ser també més civilitzats. La puntualitat, a més, és una obra mestra. Que diguin el que vulguin, però sense canvi cultural, sense canvi d’hàbits i de costums, no em sembla que pugui haver-hi, tampoc, canvi polític ni solució per a aquest desgavell que fa tant de temps que dura. Autèntic desfet de temps.

One thought on “A veure si és veritat

  1. I les televisions haurien d’acabar a les 23 hores. I plegar, o sigui deixar d’emetre, com passava abans. Quan encara manava el Franco el “sierre”, que en deien, era a les dotze: bandera i el lolololo i apa, a fer nones.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s