Pàgina d'inici » Dietari » Un mal més exclusiu

Un mal més exclusiu

Molt poques vegades les còpies i els remakes deuen superar els originals. Segur que El Tercer Home de Carol Reed (obra mestra) supera de llarg la novel·la de Graham Greene en què es basa i li serveix d’original. I tinc molts dubtes sobre si m’estimo més la primera El Carter sempre truca dues vegades, o la segona -encara que sigui tan sols per la presència aquí de Jessica Lange. Però els capítols americans que he vist de House of Cards (ni de bon tros tots) em fan dir i estar segur que m’estimo molt més l’original anglès d’aquest serial. La corrupció de l’individu podreix el sistema. I l’ambició personal fora de tota mesura, la sed de venjança, la cobdícia, les ganes immenses de fotre l’altre. La immoralitat i la manca total d’escrúpols i de compassió. Tot això que ens deixa bocabadats i pendents de la pantalla com si fos una representació de nosaltres mateixos. Sinó que, mal per mal, m’atrau més el mal de Francis Urquhart (Ian Richardson) que no pas el de Frank Underwood (Kevin Spacey). Em sembla un mal més exclusiu, més discret i també més profundament brut. I aparentment més elegant i mentider.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s