Pàgina d'inici » Dietari » Causa i finalitat

Causa i finalitat

Confusió entre causa i finalitat. Ambigüitat de tants i tants titulars de premsa. De premsa digital, si més no, que és la que llegeixo. Exemple: “Detenen un home a Mataró per apunyalar una dona i la seva filla”. Clar, el subjecte és el·líptic (ells, uns policies potser) i el que no pots saber, segons la redacció del titular, és si aquests ells han detingut l’home amb la intenció o finalitat de, després, matar la dona i la seva filla o bé si l’han detingut perquè, a causa que, ha estat l’home qui ha apunyalat la dona i la filla. Se’m dirà que no cal ser tan tiquis-miquis i que el que vol dir ja s’entén. Però, és clar, es tracta de premsa nacional i suposadament de referència. Ho tenien força fàcil. Només amb un “pel fet d’haver apunyalat…” l’ambigüitat segurament ja hauria desaparegut i m’hauria pogut entretenir pensant en aquesta obra mestra que és el 8 i mig de Fellini. I sobre el suposat col·lapse d’inspiració i de talent que li serví d’excusa. Miraré de fer-ho. Ara vaig amb el temps just.

2 thoughts on “Causa i finalitat

  1. Totalment d’acord. Moltes vegades em trobo igual que vostè, que no entenc el que em volen explicar, encabat haig de llegir tota la notícia per saber-ho. I aquest exemple que vostè fa servir, encara té un passi. Perquè n’hi ha de pitjors.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s