Pàgina d'inici » Dietari » La llista de Torres-Dulce

La llista de Torres-Dulce

Ahir va dimitir Torres-Dulce (Madrid, 1958) com a fiscal general. La notícia em va fer content. La cinefília hi surt guanyant, vaig pensar. Encara el recordo d’aquell programa de Garci, Qué grande es el cine, i conservo crítiques i textos seus en relació al cinema. D’entre les 25 pel·lícules de la seva vida hi ha, per exemple, Carta a una desconeguda, L’Home Tranquil, Johnny Guitar, Centaures del Desert, D’entre els Morts/Vertigen, Rio Bravo, Esmorzar amb Diamants, L’Home que va matar a Liberty Valance, El Guepard, El Sur (Erice). Déu n’hi do. Pas mal. A peu de pàgina del llibre on publica aquestes seves preferències afegeix, però, aquesta nota: “Odio l’avortament i la publicació d’aquesta llista m’ha obligat a reduir-la a Ford, Hawks, Hitch, Wilder, McCarey…i a oblidar dolorosament Lang, Chaplin, Boetticher, Mann, Aldrich, Godard, Melville, Quine, Peckinpah, Minnelli, Berlanga, Buñuel, i tants d’altres. Els moderns no han estat oblidats, senzillament maduren a la bóta”. Aclarit, doncs. Sí, la cinefília potser hi surt guanyant si és que pensa tornar a dedicar-s’hi, per plaer i per hobby, mentre ho compagina tot amb el seu pròxim destí, sigui quin sigui, les classes a la facultat de Dret o el càrrec que, en desgreuge, segurament li deuran oferir. Fa riure, tot plegat. Diu que ara el substituirà la senyora Consuelo Madrigal, actual fiscal de la sala coordinadora de menors.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s