Pàgina d'inici » Dietari » Alfred

Alfred

Trist d’una tristesa profunda, desolat. No ens havíem vist aquests darrers mesos, però fou ell el punt d’inflexió de la meva manera d’entendre i d’exercir l’ofici d’ensenyar. Aquell curs 88-89 a l’IB Montjuïc, a Can Tunis. De tots els departaments de Català que he conegut i en què he conviscut, aquell que ell dirigí ha resultat segurament ser el millor, el més complet i també el més divertit. La llengua, però sobretot la literatura i no només la catalana. Passió i rigor, il·lusió, ironia del sarcasme ben entès, aire de despistat. Semblava escèptic, però aquesta era tan sols una falsa impressió. Conversa sempre amable i interessant, la rialla a punt i aquell “que guai” avui ja passat de moda, però que aleshores li serví per anar-se posant el jovent a la butxaca. Alfred, Alfred Sargatal. El gran didàctic, el veritable pedagog. Lector, traductor, divulgador, poeta, investigador, recopilador, tantes i tantes coses. Ja no hi ets, Alfred. Estic trist i sense paraules des que m’arribà el calfred del missatge d’en Joan, tan breu, inesperat i esgarrifós. L’Alfred Sargatal és mort. Sinó que ara mateix tinc aquí davant Iniciació al conte literari, La invasió subtil de les aranyes, El Treball de Recerca en Literatura, les teves versions d’Eliot, Faulkner, e.e.cummings, els estudis sobre l’Antagonía del petit dels Goytisolo que tant t’ha fascinat. En fi, una part tan sols de la teva obra, del teu exemple i del teu record per sempre, admirat, estimat Alfred, acs.

One thought on “Alfred

  1. Hola,
    desde que vaig llegir sobre la mort de l´Alfred Sargatal, sentia que a aquest senyor el conexia d´alguna cosa, i a l´article me n´he adonat el perquè: és l´autor d´Iniciació al conte literari i que gràcies a ell havia descobert, entre altres llibres, les Cròniques Marcianes de Bradbury i també al Perucho, encara que mai he aconseguit gaudir Amb la tècnica de Lovecraft; una llàstima la seva mort, ens queda el seu rècord i la seva obra.

    Liked by 1 person

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s