Pàgina d'inici » Dietari » L’embolcall i l’essència

L’embolcall i l’essència

Resulta, doncs, que si no ets una marca, si no disposes d’una marca registrada, avui ja no ets res. Gairebé ni persona no ets. Ens ho hem ben guanyat a pols, tanta banalitat, tanta consigna, tanta frivolitat. Missatges curts, 140 caràcters com a màxim, si són més llargs ja no hi ha la paciència ni la capacitat de llegir-los. Màrqueting i xerrameca i grans conceptes que no signifiquen res. Déu nos en guard, per exemple, que això de “Podemos” (encara no sé per què n’hem de dir Podem) arribi a ostentar alguna mena de poder o de representació reals (em sembla que ara tenen 5 eurodiputats). Demagògia i populisme. Ha passat a Itàlia, i mira com ha anat. Els antisistema convertits en sistema. L’embolcall és ja més important que l’essència, el semblar més que no pas el ser, i sense que s’hi pugui advertir cap proposta de talent. Grata, grata un poc pel dessota, a veure què hi trobes! El que no cal, però, és posar-s’hi gaire transcendents. Jo, amb un poc més de Ferrater, ja faria. Tu, Maria, nòmada de molt lluny, cap a molt lluny. / Jo com un vent, jo insistint amb el vent. No sóc sinó la mà amb què tu palpeges.

2 thoughts on “L’embolcall i l’essència

  1. Banalitat, frivolitat, màrqueting, frivolitat… És el que té aquest sistema desregulat i globalitzat. No globalitzaran la cultura, Shakespeare, Tolstoi, Goethe, Balzac…, sinó que globalitzen el consumisme, el friquisme, la lletjor, la desigualtat. Aquí no pots triar, per una mica de carn magre t’has de quedar tot el porc.

    Liked by 1 person

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s