Pàgina d'inici » Dietari » Per experiència

Per experiència

Ho sé per experiència, diem moltes vegades. Oscar Wilde pensava, però, que l’experiència no té cap valor ètic perquè és simplement el nom que donem als nostres errors i perquè no demostra sinó que el futur serà idèntic al passat. Tota una altra cosa és, en canvi, la desobediència. La desobediència, als ulls de qualsevol que hagi llegit la Història, és la virtut original de l’home i això que en diem el progrés ha arribat sempre per la desobediència, per la desobediència i la rebel·lió. Espanya mai no ens ha tractat com a espanyols i l’espanyolitat és aquesta cosa de la qual sortosament mai no hem disposat i que sempre ens ha volgut imposar. I en una cosa sí que estic d’acord aquest dematí amb Arcadi Espada: la ignorància s’ha convertit en l’espectacle més gros de la contemporaneïtat. I llàstima que semblem cadells amb aquesta expressió de nou país. ¿Que no sabem Història? Viure és la cosa més estranya del món. La majoria de gent es limita a existir, i això és tot. Aquest lamentable anar tirant. L’art no hauria mai d’intentar ser popular; és el públic que hauria d’intentar ser artístic (Wilde, sí). Nou país.

One thought on “Per experiència

  1. Si el 9N no podem votar el més fàcil i normal és convocar eleccions plebiscitàries. I si els partits sobiranistes que duguin al programa la possibilitat de la DUI, si en són majoria, exercir-la i s’ha acabat. Vet aquí: o caixa o faixa. I que cadascú voti en conseqüència. Si surt majoria: la DUI. I, si no, bona nit i tapa’t. És així de fàcil. Si els catalans volem de debò la independència votarem CDC, ERC, CUP; i potser Unió i ICV. Els partits ho han de proposar i nosaltres hem de votar. Les coses són més senzilles del que de vegades ens expliquen tots aquests pixatinters que omplen planes de diari i hores de ràdio i televisió.

    Liked by 1 person

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s