Pàgina d'inici » Dietari » Dia i mig de Diada

Dia i mig de Diada

Detesto els grups i les aglomeracions, la multitud i tot allò que soni a col·lectiu. Tanmateix aquesta vegada m’hi he apuntat. L’any passat, no, tot i haver-hi finalment assistit. Tram 43, demà passat. I veig que Bombers per la Independència i els de Súmate seran també en aquesta mateixa secció. Dia i mig de Diada tinc pensat. Des de demà a la tarda, Casa de l’Estilogràfica, primer, recanvis de tinta blava per als utensilis diversos d’escriure que tinc exhaurits. Setmana del Llibre, després, a la qual encara, hores d’ara, fa falta afegir “en Català”, com si això no hagués de ser la cosa més més normal del món. No ho és, és clar. Perquè, si ho fos, V-M, per exemple i que em perdoni, ho hauria escrit tot en la llengua del país i tots hi hauríem sortit guanyant. La literatura nostra ha hagut de ser, en general, massa patriòtica i resistent, amb l’adjectiu sempre davant del substantiu. Plaça i avinguda de la Catedral, en tot cas, a veure què hi trobo i qui hi trobo. Cap al tard, hora foscant, Tirsa. Com a urna de l’honor en lloc del Fossar on és segur que no s’hi deurà cabre. Quietud del cocktail i de la conversa de l’oasi tirsenc. Nit a casa de la filla, la que viu a tocar de la Pl.Espanya i del tram 43. I la samarreta vermella que em posaré tan sols quan ja sigui a lloc i que em trauré tan bon punt hagi passat l’helicòpter de les fotografies. Ni abans ni després no faré ostentació de samarreta. És massa seriós el que ens hi juguem. I serà ja nit quan dijous torni a casa. Amb tot el risc que suposa parlar del que encara no ha passat.

One thought on “Dia i mig de Diada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s