Pàgina d'inici » Dietari » La carn i l’esperit

La carn i l’esperit

Més dies de cine. Més revisions. ¿Què vols fer, si no? Atrapat anit en la carnalitat de la iguana. Burton, Gardner, Kerr, Sue Lyon (encimbellada Lolita de Kubrick, però que aquí no passa d’explicar i justificar el concepte d’abús de menors: quan una menor sedueix, essent-ne conscient i amb tota la murrieria, un adult. Nimfòmana). The Night of the Iguana (1964). John Huston, Tennessee Williams. Rom i suor. La carn i l’esperit. Autoflagel·lació de vidres romputs a Puerto Vallarta que no passava, aleshores, de petit port de pescadors i poca cosa més. I és ara que llegeixo que fou a partir d’aquesta pel·lícula que, a banda de l’esclat del turisme, els nens de la localitat començaren a tenir tantes possibilitats de néixer vius com en qualsevol lloc dels EUA. I que també fou a partir d’aleshores que va començar a haver-hi escoles. És el que té el cine, de vegades. La carn i l’esperit. Gardner (l’animal més bell) i Kerr (el dibuix i la poesia, serenitat de la bellesa). I Burton al bell mig i ple de dubtes representant el resum i la síntesi de totes dues. I sacerdot vençut, al capdavall, per la carnalitat. I pel desig de tot. El desig que mou el món. ¿Per què no has escrit cap més llibre? Perquè he sortit massa de nit. Sinó que no és veritat. Hi ha també aquest pacte implícit d’hipocresia i de cinisme. Ara Roma i La Grande Bellezza. Algú ha dit aquest dematí mateix que vivim al caire de la desesperació i amb un únic remei: el de fer-nos companyia i amb el consentiment de prendre’ns un poc el pèl els uns als altres. I que potser a Roma, però també aquí perquè en venim, el sentit de l’eternitat és en realitat el sentit del no-res. Em sembla molt fort. I mancat de tota esperança. D’acord que els flaixos de bellesa potser sí que poden ser inconstants i demacrats, però hi són encara. Hi són.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s