Pàgina d'inici » Dietari » Autor i corrector

Autor i corrector

Amics que segurament em sobrevaloren i em confien els seus projectes literaris per polir-ne i corregir-ne aspectes formals i possibles errors de picatge i d’ortografia. I la veritat és que m’agrada molt dedicar-m’hi. Em sembla que no es tracta tan sols de llegir, corregir i lliurar, no. Hi ha el fet de les cites setmanals i les estones d’intercanvi de comentaris i d’exposició de dubtes. El contacte d’autor i corrector per resseguir-ho tot de manera conjunta. Al capdavall la decisió final correspon sempre a l’autor, és clar. M’agradaria molt, per cert, saber com es va sentir Joan de Sagarra en veure el resultat del seu text de diumenge traduït al català (aquell tan estrident *folga). Suposo que no degué ni supervisar-lo. Potser fins i tot tant se li’n fot. O no. No ho sé. Ai, si el seu pare l’hagués vist i llegit, penso. Les presses, és clar. I l’estalvi. I la manca de paciència. I la subsidiaritat de la llengua.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s