Pàgina d'inici » Dietari » Com si estigués de viatge

Com si estigués de viatge

Hi ha els llibres electrònics, però m’estimo mil vegades més els de paper. Fins i tot per endur-me’ls de viatge. El plaer de passar pàgina i prendre notes als marges. Naturalment la biblioteca de viatge ha de ser per força reduïda. I no només a causa del pes sinó també perquè el lleure, quan hom viatja i després de tot un dia de veure coses, és molt breu i està tenyit de fatiga física. Continuo Carretera Enllà. sí. I, després, no tots els llibres reuneixen les qualitats per ser llegits en una cambra d’hotel. I així pocs llibres de viatge, diu Huxley, són millors que una bona antologia de poesia. El plaer d’enviar a la memòria paraules melodioses. I també les col·leccions de màximes o aforismes. Lichtenberg, La Rochefoucauld. Huxley arriba a suggerir fins i tot que Proust i la seva Recherche és La Rochefoucauld ampliat deu mil vegades. I després em sembla també cert que la ment, de manera providencial, té una immensa capacitat d’oblit. El pensament recorda només allò de què té necessitat, allò que d’alguna manera li és útil. La virtut no anirà mai gaire lluny si la vanitat no l’acompanya. I la nostra enveja dura sempre molt més temps que la felicitat d’aquells que envegem. L’orgull no vol deure i l’amor propi no vol pagar. Sóc a casa, però La Rochefoucuald em fa sentir com si estigués de viatge, carretera enllà.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s