Pàgina d'inici » Dietari » La trampa no és mai bella

La trampa no és mai bella

Tot allò que en diem, amb tota pompositat, idees noves hauríem pogut ja trobar-ho als llibres vells. Si els haguéssim llegit, si els llegíssim (Chesterton). Venim d’on venim i ara ens escandalitza per exemple que s’hagin desviat, sembla, diners públics, diners destinats a la construcció de túnels ferroviaris, cap a butxaques privades. Cèntims públics i cèntims privats. Empreses que no guanyen els concursos de concessió d’obres que com a revenja i rebequeria denuncien les que sí que els van guanyar. I a la inversa el resultat hauria estat segurament el mateix. Auditories amunt i avall. Ni un pam de net. Mai. Ni ara ni abans. És aquesta la crisi, el col·lapse que cíclicament produeix tanta trampa. La trampa no és mai bella. Segueixo amb atenció l’entrevista que l’Ara féu l’altre dia a Rafael Argullol, professor i esteta, imatge impecable i discurs atractiu. Tenim una idea del que és la vida molt vinculada a la rapinya. Des de sempre i com més va més. Mentalitat de nou-rics i falsa necessitat de fast-food, de voler-ho tot aconseguir de manera immediata, sense paciència, sense ni ordre ni concert. I tant és que es tracti de sexe com d’economia i afany de guanys desmesurats. Tot ràpid i sense projectes a llarg termini i menystenint el saber i la cultura, la bonhomia i la generositat. I així successivament fins al pròxim col·lapse quan encara no hem sortit del d’ara mateix. Cap interès, cap, en una societat com aquesta, tan poc amable, tan poc endreçada, tan instigada a la rapinya des del mateix poder de manera que l’últim apagui el llum i tanqui la porta. Com Argullol, jo tampoc no vull una Catalunya així, no deixaria de ser una Espanya bis, uixxx. I ara que no soni a tòpic ni a demagògia barata, al contrari. Però sí: neta i noble, culta, rica, lliure, desvetllada i feliç. Aquest repte. És d’això, del que es tracta.

One thought on “La trampa no és mai bella

  1. No hi puc estar més d’acord. Moltes gràcies penso el mateix. Una Catalunya de corruptes com fins ara, també em fa molta angúnia. El pare feia la declaració quan ningú la feia i el tractaven de beneit. Una opció. Era convergent. Incongruència.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s