Pàgina d'inici » Dietari » Compromís amb la llengua i amb la història

Compromís amb la llengua i amb la història

Color gris d’aquest dia plujós de canvi horari que no tindria perquè produir-se. Em llevo i veig la notícia de la possible tupinada d’aquestes primàries del PSC per escollir candidat a l’alcaldia de Barcelona. S’ha posat de moda, això de les primàries. Primàries per a tot. Em sembla una comèdia impressionant. Llegeixo, també, i m’entristeix, que s’ha mort el sacerdot, filòleg i professor Modest Prats. 77 anys. No l’he conegut personalment, però sí que l’he llegit, estudiat i consultat. Principalment la seva Història de la Llengua Catalana, feta juntament amb Josep M. Nadal i Farreres. I també especialment m’atrauen les referències a la seva relació amb Josep Pla, amb qui es duien 39 anys de diferència. Josep Pla, inèdit o Converses a l’Empordà, aquestes delicioses aportacions de Josep Valls. I el compromís constant amb la llengua i amb la història del país. Dia gris i plujós, sí. I també trist. ACS.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s