Pàgina d'inici » Dietari » Phileas Fogg. Més feina que soroll

Phileas Fogg. Més feina que soroll

Home. Cap a quaranta anys. Figura noble i esvelta, estatura alta no espatllada per una lleugera grassesa. Patilles i cabells rossos, front llis sense cap aparença d’arrugues a les temples, cara més aviat pàl·lida i no acolorida, dents magnífiques. Semblava posseir en grau superlatiu allò que els fisonomistes anomenen “el repòs en acció”, facultat d’altra banda comuna a tots aquells que fan més feina que soroll. Tranquil, flegmàtic, de mirada pura, parpella immòbil. Matemàticament exacte, mai apressat, sempre preparat, estalviador dels seus passos i dels seus moviments. Cap gambada de més, sempre pel camí més curt. Tanmateix vivia sol i fora de tota relació social. Sabia que a la vida calia tenir en compte els tractes socials i, com que els tractes socials et retarden i et fan perdre el temps, no tenia cap tracte social amb ningú. La impassibilitat és el fonament de la distinció. Ah!, Phileas Fogg, aquesta creació sublim de Jules Verne, que enguany, aquest 8 de febrer passat, ha fet 186 anys (ara ja 189) que va néixer a Nantes (Bretanya). I el 24 del mes de març on som en farà 109 (ara ja 112) que morí. A Amiens.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s