Pàgina d'inici » Dietari » Això és el que recordo

Això és el que recordo

El que jo recordo d’aquella tarda del 23F del 81 és que ens estàvem examinant de Sintaxi, un examen important. I que, en acabar, el professor, enyorat i recordat Joan Solà, ens digué que moltes gràcies i que aquell podria haver estat ben bé el darrer examen de català en molt de temps. Vés a saber quant. Això és el que recordo, i l’angoixa que ens féu sortir a la Plaça de la Universitat per anar cap a casa a veure què deien i què es veia a la televisió. Les imatges les ha vistes tothom i l’afer s’acabà el migdia de l’endemà. Bé, s’acabà, no, perquè encara no s’ha acabat. Venim d’aquell cafè per a tothom i que ara un programa de televisió presenti un documental, fals, sobre aquelles dies i la seva conseqüència, em sembla sobretot un divertimento més aviat vulgar. Sobredosi de vanitat per al seu autor i presentador. Una distracció més. Perquè mentrestant la llengua nostra, i la visió i concepció del món que representa, continuen volent-la eliminar. No han canviat en això. Ni en això ni en pràcticament res.

Em fa l’efecte, d’altra banda, que Gerardo Martino hauria d’anar més ben vestit quan dirigeix l’equip des de la banda. Això d’anar sempre amb “mono” no fa per a un entrenador del Barça. L’estètica és sempre una ètica superior.

4 thoughts on “Això és el que recordo

  1. Llegir “mono” en comptes de “granota” (em sembla que us hi referiu), em fa mal d’ulls. Em sap greu que no es tingui en compte la gran tradició industrial del país. A la Catalunya industrial sempre n’hem dit granota. Ma mare se’n va fer uns farts de rentar-ne: les del meu pare, teixidor. Em sap greu de debò que el vocabulari quotidià de milers i milers de catalans ara es perdi. I em sap greu que persones conscienciades i cultes com vós hi col•laboreu.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s