Pàgina d'inici » Dietari » Riu avall ara

Riu avall ara

Algun dia s’acabarà aquesta guerra. No, jo no baixo, jo no hi vull anar. Per l’escletxa de la persiana: Saigon, aquesta merda. Apocalypse now, un cop més. Un puto tigre. Kurtz. Jo només volia ser cuiner, només volia aprendre a cuinar. No s’ha de sortir mai de la llanxa, mai, si no és per anar fins al final. En Kurtz ho va fer, va sortir-se del camí. Un tio amb dos collons. Però mira, ara. L’horror. Satisfaction! Wagner i les valquíries. Turistes a Vietnam, o al Congo. No necessitem tants homes, els necessitem millors. Tardor del 68, novel·la del 1902, film del 79. La seva especialitat és tocar-me els ous. Remuntarem el riu, 75 Km. Cambodja. En una guerra hi ha molts moments per a la compassió i la tendresa. Però estem en guerra, sí. Conillets de vellut. La barca i l’helicòpter. I aquest mugró que és diferent de l’altre. Si no fos per aquesta guerra! L’horror d’aquest fang. ¿On és la raó? ¿On és la veritat, sobretot quan ets al cul del món? ¿Qui és que mana, aquí? Ei, soldat, ¿saps qui mana, aquí? Continua riu amunt! La mort d’un germà. I aquesta boira i el desig d’enfrontar-m’hi. No a la boira, sinó a ell. Si em fas una altra foto, et mato. M’oblido de mi mateix al lloc on el riu s’acaba. Ment clara i ànima desfeta. I aquesta missió que no existeix, que mai no haurà existit. ¿Quina olor et fan a tu les coses, soldat? Estimar o odiar. Menyspreu de les medalles. Trencar amb un mateix. No tens cap dret a jutjar-me si no saps què és l’horror. No ho sé, un valor que potser ara ja no existeix. No hi ha res que destesti més que l’horror de la mentida. Aquesta jungla, aquesta tenebra. Tenim una missió. I tant que sí. Sortir corrent del malson. Riu avall ara. A la recerca d’un poc de claror si tal cosa és encara possible.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s