Pàgina d'inici » Dietari » Pura disciplina personal

Pura disciplina personal

Fa just 3 anys avui de la primera entrada en aquesta pàgina miquelcolomer.cat. 1.082 textos, gairebé un cada dia. Més llargs o més curts, en general ben curts que és com més m’agraden. Bé, si aquest exercici hagués estat diari, ara seria el que fes 1.095. N’han faltat 13, doncs. No sé quant de temps més durarà això. Es tracta de pura disciplina personal. Cap altre afany. És cert que, de les coses que abans del 2011 havia escrit, en va sortir un llibre, Tot el que Tinc (Acontravent), que no degué ser gaire llegit. Amics que m’hi van empènyer. Ara no m’hi empeny ningú. Segur que sortiria un altre volum de més de 200 pàgines, segur. No sé si bones ni aprofitables, ni si tindrien gaire interès. Però només de pensar el que tot això suposa d’endreçar, de polir, d’escurçar, de triar i, encara després, tot el que hi ha de presentacions i actes socials, la veritat és que la mandra que em ve és immensa. Al capdavall, tot queda a la xarxa per a qui pugui interessar-li. I de manera gratuïta. No escric pas, ja ho he dit, de cara a la galeria ni per cap afany de figurar enlloc. Fujo de tot cenacle, de fet. Al llarg d’aquests 3 anys que dic hi ha hagut 141.770 lectures en aquesta pàgina. No sé si són moltes o poques, però són les que són. I, això sí, estic molt agraït a totes aquelles persones que l’han visitada i que, fins i tot, hi han deixat un o altre comentari. Mercès.

21 thoughts on “Pura disciplina personal

 1. No recordo quan vaig començar a llegir-vos però des de les hores no he deixat de fer-ho. Espero poder seguir molts anys més.
  Gràcies pels moments de plaer que em doneu. No sempre coincideixo amb vos però segur que tindríem més acords que desacords.

  M'agrada

 2. M’agrada molt llegir-lo, com l’altre Ramon, aspectes d’acord, altres menys i alguns, pocs, és cert, poc. Mal aniria que no fóra així. El felicito.

  M'agrada

 3. Vaig començar a llegir-vos a partir dels escrits del Salvador Sostres. Fa anys que us llegeixo cada dia amb plaer i amb desig de pouar en altres mirades la realitat. Sense insultar mai a ningú. m’ha ajudat a estimar més la nostra terra. M’agradaria, que per molts anys, continuéssiu escrivint i compartint els vostres pensaments.

  M'agrada

 4. Potser no ho sabeu, però els vostres texts són una agradable pindoleta diària que convida a la reflexió. Jo també us vaig descobrir per la plana d’en Sostres, i us agraeixo la disciplina. Com deia John-Stuart Mill, la virtut es fa des de l’hàbit.

  M'agrada

 5. Jo vaig comprar-me el llibre després que un bon amic me’l recomanés, i em fou ben bé com una mena de teràpia, ja que especialment aquells anys, des de la llòbrega perspectiva de professor de secundària, les coses eren esfereïdores. Amb el temps m’he anat endurint davant tanta buidor i tant de cinisme. L’estil literari, auster i ben cisellat, també em va plaure. La vivència de la literatura (a part, també, dels comentaris polítics) que destil·len les anotacions diàries em fan sentir en família, encara que prefereixo mil vegades tenir un llibre a les mans, i no pas sempre les llegeixo ni encenc l’ordinador. Gràcies, tanmateix.

  M'agrada

 6. Per mi és (mutatis mutandis) el Carles Soldevila contemporani. El seu “Full de dietari” s’ha convertit en un dels meus hàbits de lectura, com un articulista de prestigi més. Per molts anys!

  M'agrada

 7. Vós sabeu que des del web d´en Salvador us llegeixo cada vegada que puc i desitjo que per molt temps sigui així. Que Déu us beneeixi. Forta abraçada i a veure si coincidim al Tirsa.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s