Pàgina d'inici » Dietari » Un raig de llum

Un raig de llum

Sona Bach. Jesus Bleibet Meine Freude. I fins ara no arribo a Salter. James Salter, que ja té 89 anys. Anys Llum, que em sembla un fantàstic grapat de veritats sobre la vida dels homes. Un raig de llum. La casa familiar tancada, abandonada. Escolta’m -em va dir ella-. He conegut un home meravellós. ¿Sí? ¿Qui? No el coneixes -em va dir ella-. És francès. Francès…I així, un cop per setmana, sense que estigués previst, i de vegades dos cops per setmana, sempre que podia, ella començà a tornar a casa molt més tard del que solia. Una sàvia entre gallines que sap el que és ser una gallina. Una gallina entre les gallines. Una gallina de gallines. És tan fàcil extraviar-se! I mentrestant som aquí encara. Com un riu que discorri en tots dos sentits, aquest riu que és brut, però que sap rentar-se ell mateix. Aquí, sentint i escoltant la continuada repetició del noticiari. I, sobretot, Jesus Bleibet Meine Freude. 10 Anys Llum, gairebé. I ja sé que la nostàlgia, al contrari de la ironia, implica no haver superat el passat. Ja ho sé.

2 thoughts on “Un raig de llum

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s