Pàgina d'inici » Dietari » Sexe i mentides

Sexe i mentides

Vespre de Sexe, Mentides i Cintes de Video. Soderbergh, 1989. Més de 100 minuts que passen d’una revolada. Recordo haver llegit, un cop, que els homes aprenen d’estimar les dones que els atrauen, i que les dones se senten cada vegada més atretes de l’home que estimen. No sé si és del tot certa aquesta sentència, però és el que té el diàleg d’aquesta pel·lícula, que et deixa immòbil davant la pantalla fins als títols de crèdit del final. Els temors i els anhels pel que fa al sexe. I la pluja que ocupa el lloc del final feliç quan tan sols n’hi ha prou amb un graó i una abraçada per refugiar-se de l’aigua que cau. Mentida i engany com a mesures d’autoprotecció en relació als altres que no fan sinó allargar i agreujar la situació. La mentida és com l’alcoholisme, que sempre te n’estàs recuperant. Un matrimoni que no funciona, aventures carnals, mentides descarades, impotència sexual, traumes psicològics, competència patològica de dues germanes que no se suporten. Quatre personatges al tercer decenni de la seva vida. Sense fills, encara. I gairebé tot per definir, àdhuc allò que volen arribar a ser. Tot penja d’un fil, sí, en aquesta pel·lícula que em sembla tan explicativa i tan memorable.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s