Pàgina d'inici » Dietari » Jo també he adoctrinat

Jo també he adoctrinat

Ja ni recordo el temps que fa que tinc claríssim el que vull per a aquest país nostre. La llibertat. Deixar de ser espanyols, veritable banalitat del mal gust i la deixadesa. Ben al contrari del que afirma aquest exdiputat Domingo, quin fàstic. Mai no puc oblidar l’article de Sostres, Parlar Espanyol és de Pobres. Tampoc no puc oblidar ni perdonar el desgavell de la història que ens explicaren a l’escola ni la llengua -estranya- en què tot ens fou impartit. Tant sols a l’escola la parlàvem, aquesta llengua, i l’arribàrem a escriure sense faltes d’ortografia i tot -escriure amb faltes d’ortografia és com si l’alè et fes pudor. Som aquí, encara, sense haver-nos-en sortit del tot i amb el compromís de ser-hi cada dia i no tan sols per enacadenar-nos un cop l’any. És cada dia que hi hem de ser i ja ni recordo el temps que fa que tinc claríssim el que vull. He fet de predicador, sí, en totes les feines que he exercit. I també a classe. Jo he adoctrinat adolescents, sí. Igual que molts d’altres amics i col·legues. La classe no és tan sols la matèria que imparteixes. La classe també ets tu, sobretot tu, i el model i l’ideal que mostres. I seduir, convèncer, commoure les joves ànimes que t’escolten. I per aquest ordre, si pot ser. No em sembla possible ser imparcial quan parlem d’aquesta mena de coses.

One thought on “Jo també he adoctrinat

  1. En tema de país i de llengua mai es pot ser imparcial, massa parcials i poc radicals ha estat el país i els seus governants durant els darrers trenta anys. Ens ha sortit massa car.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s