Pàgina d'inici » Dietari » Tu i els teus fills

Tu i els teus fills

Aquesta obsessió de les dones per ser estimades. Quina mandra, quina nosa i quina monumental i complicada pèrdua de temps! La vida dels homes no té res a veure amb això. Tot és molt més senzill: tenir el què vols quan ho necessites, i respectar l’únic compromís que val la pena, el que tens amb tu mateix. I prou. Pla tenia raó, afirma Jordi Homs. Bé, sí, segurament, és clar. Tret de quan hi ha fills, uns fills que Pla no tingué -si més no, de reconeguts-, i quan sobretot aquests fills són encara petits i has d’estar per ells i els has d’educar i d’estimar i fer-los créixer per damunt del compromís que puguis tenir amb tu mateix. Tu i els teus fills. I, després, mai no pots deixar de tenir en compte la generació dels nostres pares, dels pares de la gran part dels qui ara tenen aproximadament la teva edat. Ells aguantaren. I elles, les mares, també. Tu no n’has estat mai capaç. Mandra, tedi, nosa, monumental pèrdua de temps, totes aquestes coses que diu l’amic Homs. Sempre a la recerca del difícil equilibri. I aquella angúnia que res ni ningú no duri prou i mai no s’acabi, doncs, de consolidar. Difícil combat contra l’impuls constant d’espargir i la manca de compromís. La soledat de vegades serveix de consol. Però només de vegades. La resta és segurament decadència. I per rebaixar la tensió, el problema deu ser, segons diu Jaume Ortí, la disposició dels homes a repartir el nostre amor davant la disposició femenina de voler-lo en exclusiva. Malgrat que encabat siguem sempre els homes els qui passem per egoistes i egocèntrics. Disposicions enfrontades que no poden viure, però, ni gaire temps ni gaire estona allunyades i separades l’una de l’altra.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s